Sallad med typiska smaker från östra Medelhavet.
Sesamsallad med kyckling, scampi och melon
Ingredienser (4 portion)
3 kycklingfiléer
16 scampi
1 galiamelon
2 avokado
1 strimlad purjolök
1 ask cocktailtomater
1 kruka romansallad
2 msk sesamfrön
solrosskott
Dressing
2 msk tahini
1 msk äppelcidervinäger
2 msk rapsolja
¾ dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 tsk honung
1 krm mald torkad ingefära
1 krm mald spiskummin
2 msk limejuice
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillagning
Rumstemperera alla ingredienser till dressingen.
Vispa ihop tahini och vinäger med en ballongvisp.
Vispa i rapsoljan i omgångar.
Späd med vatten och pressa i vitlök, honung och kryddor. Smaka av med limesaft, salt och svartpeppar.
Ställ dressingen kallt.
Rosta sesamfrön i en torr och medelvarm stekpanna.
Ta bort hinnor och senor och kycklingfiléerna i mindre bitar.
Stek kycklingen.
Skala scampin och stek på medelhög värme.
Skär melon- och avokadoköttet i mindre bitar.
Skiva salladslöken och halvera tomaterna. Skölj salladen och skär den i bitar.
Fördela alla ingredienser på ett stort fat.
Ringla över dressingen och strö över sesamfrön.