Sallad med rökt makrill

Härlig höstsallad med picklade rödbetor och smakrik dressing.

Ingredienser (4 portion)

2-3 rökta makrillar
2-3 rödbetor
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 liten tunnt skivad gul lök
1 tsk vitvinsvinäger
machesallad
färsk dill
Sås
2 dl créme fraiche
2 msk nyriven färsk pepparot
1 msk vitvinsvinäger
1 msk nypressad citron
1 tsk engelsk senap
1 tsk salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Blanda smaksättningen till såsen och tillsätt sedan creme fraichen. Ställ kallt.

Koka rödbetorna i 45-60 minuter. Låt svalna.

Skala och tärna rödbetorna och lägg i en stor skål.

Koka strösocker och vatten. Tillsätt löken och sjud i 3-4 minuter. Tillsätt 1 dl vitvinsvinäger. Häll vätskan och löken över rödbetorna och låt stå tills det svalnat.

Flå och rensa makrillen. Riv den i halvstora bitar.

Lägg rödbetorna och löken på tallrikar.

Sprid ut machesalladen, dillen och makrillen.

Servera med såsen och gärna nybakat bröd.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält