Saag Palak paneer

Indisk/pakistansk rätt som kan ätas till frukost, lunch eller middag.

Paneer är en indisk ost.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

750 g spenat
3 msk smör
300 g paneer
5 vitlöksklyftor
4-5 cm färsk ingefära
3 chilifrukter
1 ½ tsk garam masala
1 krm riven muskot
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl färsk koriander
salt

Tillagning

Lägg spenaten i en kastrull och häll på lite vatten så att den inte bränns vid.

Koka spenaten tills den börjar mjukna och ställ den sedan åt sidan.

Skär paneer-osten i ½ cm-tärningar.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och osten tills den har blivit gyllenbrun runt om.

Ta upp osttärningarna.

Krossa vitlöken med baksidan av en kniv. Skala och riv ingefäran. Hacka chilin.

Lägg gröbnsakerna i kastrullen och stek i 1 minut under ständig omrörning.

Tillsätt den kokta spenaten och dess spad. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.

Lägg därefter tillbaka den stekta paneer-osten i kastrullen tillsammans med gram masala och muskoten.

Låt sjuda i ytterliggare 10 minuter.

Hacka koriandern.

Rör till sist ned vispgrädde och koriander och smaka av med lite salt.

Låt det sjuda i försiktigt i 5 minuter.

Servera med raita och indiskt bröd.

Fler liknande recept