
Indisk/pakistansk rätt som kan ätas till frukost, lunch eller middag.
Paneer är en indisk ost.
750 g spenat
3 msk smör
300 g paneer
5 vitlöksklyftor
4-5 cm färsk ingefära
3 chilifrukter
1 ½ tsk garam masala
1 krm riven muskot
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl färsk koriander
salt
Lägg spenaten i en kastrull och häll på lite vatten så att den inte bränns vid.
Koka spenaten tills den börjar mjukna och ställ den sedan åt sidan.
Skär paneer-osten i ½ cm-tärningar.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och osten tills den har blivit gyllenbrun runt om.
Ta upp osttärningarna.
Krossa vitlöken med baksidan av en kniv. Skala och riv ingefäran. Hacka chilin.
Lägg gröbnsakerna i kastrullen och stek i 1 minut under ständig omrörning.
Tillsätt den kokta spenaten och dess spad. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
Lägg därefter tillbaka den stekta paneer-osten i kastrullen tillsammans med gram masala och muskoten.
Låt sjuda i ytterliggare 10 minuter.
Hacka koriandern.
Rör till sist ned vispgrädde och koriander och smaka av med lite salt.
Låt det sjuda i försiktigt i 5 minuter.
Servera med raita och indiskt bröd.