Rysk laxsoppa

Nyttig och god soppa som är allra bästa att göra på hösten när rotfrukterna är som bäst på våra breddgrader. Servera laxsoppan med ett gott rågbröd.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
3 morötter
2 palsternackor
1 liten rotselleri
½ purjolök
1 liten gul lök
500 g laxfilé
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
3 msk kapris
15-20 gröna oliver med piemento
1 dl torrt vitt vin
1-2 tsk salt
1 tsk torkad timjan

Tillagning

Smula fiskbuljongtärningarna i en stor kastrull och häll på vattnet. Låt koka upp.

Strimla morötter, palsternacka, rotselleri, purjolök och gul lök. Lägg ner det i det kokande vattnet.

Låt koka upp och koka sen i 8 minuter.

Dela laxen i kuber (c:a 2 cm stora).

Halvera oliverna.

Tillsätt vin, lax, tomatpuré, oliver, kapris, vitlök, salt och timjan.

Koka upp låt sjuda i ytterligare 4 minuter.

Fler liknande recept