Rotsaker i ugn med skinka och fetaostsås

En lättlagad och nyttig rätt som nästan lagar sig själv. Se dock till att hitta rotsaker av god kvalitet. Vill man lyxa till det lite extra ersätter man den rökta skinkan med lufttorkad skinka. En rätt med lågt GI.

Ingredienser (4 portion)

4 morötter
4 palsternackor
1 stor sötpotatis
olivolja
havssalt
nymald svartpeppar
200 g rökt skivad skinka
Fetaostsås
3 dl grekisk yoghurt
150 g riven fetaost
2 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ingredienserna till såsen i en skål och ställ den kallt.

Skala rotsakerna och skär i jämnstora stavar. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla på olivolja.

Baka i ugnen ca 20-30 minuter tills de känns mjuka.

Ta ut rotsakerna och krydda dem.

Servera med rökt skinka och fetaostsås.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält