Extremt nyttig husmanskost. Enligt rotmoslagen får man egentligen inte tillsätta smör, men det går inte att låta bli.
Servera rotmos till fläsklägg eller kött/fläskkorv.
Extremt nyttig husmanskost. Enligt rotmoslagen får man egentligen inte tillsätta smör, men det går inte att låta bli.
Servera rotmos till fläsklägg eller kött/fläskkorv.
1 stor kålrot
3 morötter
5 medelstora potatisar
5 dl vatten
salt
5 kryddpepparkorn
1-2 msk smör
salt
nymald svartpeppar
Skala kålrot, morot och potatis och skär alltsammans i mindre bitar.
Koka upp 5 dl vatten, salt och kryddpepparkorn.
Lägg i morots- och kålrotsbitarna.
Koka i c:a 20 minuter.
Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.
Häll av, men spara, kokvattnet.
Mosa och vispa rotsakerna.
Späd med lite av kokspadet och lägg eventuellt i en smörklick.
Smaka av med salt och svartpeppar.