Rotmos

Extremt nyttig husmanskost. Enligt rotmoslagen får man egentligen inte tillsätta smör, men det går inte att låta bli.

Servera rotmos till fläsklägg eller kött/fläskkorv.

Ingredienser (4 portion)

1 stor kålrot
3 morötter
5 medelstora potatisar
5 dl vatten
salt
5 kryddpepparkorn
1-2 msk smör
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Skala kålrot, morot och potatis och skär alltsammans i mindre bitar.

Koka upp 5 dl vatten, salt och kryddpepparkorn.

Lägg i morots- och kålrotsbitarna.

Koka i c:a 20 minuter.

Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.

Häll av, men spara, kokvattnet.

Mosa och vispa rotsakerna.

Späd med lite av kokspadet och lägg eventuellt i en smörklick.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Fler liknande recept