Raw food lasagne

En god och mycket nyttig raw food-lasagne som passar bra för detox. Det är viktigt att alla ingredienser är ekologiskt odlade

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

Tomatsås
10 tomater
5 dl soltorkade tomater
1 klyfta vitlök
½ dl olivolja
oregano
olivolja
örtsalt
Solrosröra
4 dl solrosfrön
½ dl pressad citron
½ dl vatten
½ hackad rödlök
½ dl finhackad scharlottenlök
3 msk finhackad persilja
½ dl raw tahini
1 klyfta vitlök
1 krm cayennepeppar
Fyllning
5 squash
1 dl olivolja
1 dl vatten
2 msk pressad citron
8 dl finhackad svamp
15 dl grovhackad spenat

Tillagning

Tomatsås: Mixa tomaterna till en slät sås.

Mixa i de soltorkade tomaterna, olivoljan och vitlöken tills blandningen blir ganska tjock.

Smaka av med oregano och örtsalt.

Solrosröra: Blötlägg solrosfröna i minst 8 timmar och låt dem stå framme i ytterligare 4 timmar

Skölj bort så mycket löst skal som möjligt.

Kör solrosfröna, citronsaften, löken, tahini, persilja, vitlök och cayennepepparn i mixern till en jämn smet.

Fyllning: Skär squashen på längden i tunna skivor. Marinera i 1 timme i olivolja, vatten och lite pressad citron.

Lägg en dubbelvikt bomullshandduk i botten på lasagneformen.

Lägg ut skivor av squashen så att de täcker botten och varva sedan med svamp, solrosröra, spenat och tomatsås.

Svep in allt i plastfolie och ställ i kylen i minst 12 timmar.

Vid servering ska lasagnen först lyftas ur formen med hjälp av de delar av handduken som hänger över kanterna.

Låt den rinna av och töm formen på all vätska.

Lägg slutligen tillbaka lasagnen i formen. Skär upp och servera.

Fler liknande recept