En fransk grönsaksgryta helt enkelt. Helt igenom vegetarisk, ja till och med en vegan kan äta det utan att rucka på några principer. Servera gärna ratatouille med ett gott grovt bröd.
Ratatouille
Ingredienser (4 portion)
2 gula lökar
1 grön paprika
1 röd paprika
1 squash
1 aubergine
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 msk färsk bailika
1 liten citron
1 dl hackad persilja
salt
vitpeppar
Tillagning
Hacka och fräs löken några minuter. Pressa på vitlöken och fräs även den någon minut.
Kärna ur och strimla paprikorna, skala och tärna squashen och skär auberginen i skivor.
Blanda löken och grönsakerna. Låt alltsammans fräsa tills vätskan kokat bort.
Fyll på med de krossade tomaterna, lagerblad, timjan och basilika. Låt puttra i 15 min. krydda med salt och vitpeppar. Sänk värmen.
Hacka persiljan.
Smaka av ratatouillen med eventuellt mer salt och peppar. Pressa på citronen. Låt puttra i 15 minuter.
Servera rätten överströdd med persilja.