Räksallad

En fräsch och mycket god räksallad, med passande dillvinegrette, som blir god som lunch.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

400 g nyskalade räkor
½ isbergssalladshuvud
1 squash/zucchini
1 avokado
200 g körsbärstomater
150 g sockerärter
4 skivor vitt formbröd
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta
Dillvinegrette
½ dl hackad dill
3 msk rapsolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
½ tsk flytande honung
5 stänk tabasco

Tillagning

Strimla salladen.

Skala, halvera och skär squashen i tunna halvmånar.

Skala och klyfta avokadon.

Halvera tomaterna och strimla sockerärterna.

Skaka alla ingredienserna till dillvinegretten i en glasburk med lock.

Skär bort kanterna från brödet och skär det i små tärningar. Stek brödtärningarna knapriga i smöret. Skala och pressa över vitlöken.

Blanda räkorna med sallad, squash/zucchini, avokado, tomater och sockerärter.

Servera genast med dillvinegrette och nystekta brödtärningarna.

Fler liknande recept