
En fräsch och mycket god räksallad, med passande dillvinegrette, som blir god som lunch.
En fräsch och mycket god räksallad, med passande dillvinegrette, som blir god som lunch.
400 g nyskalade räkor
½ isbergssalladshuvud
1 squash/zucchini
1 avokado
200 g körsbärstomater
150 g sockerärter
4 skivor vitt formbröd
2 msk smör
1 st vitlöksklyfta
Dillvinegrette
½ dl hackad dill
3 msk rapsolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
½ tsk flytande honung
5 stänk tabasco
Strimla salladen.
Skala, halvera och skär squashen i tunna halvmånar.
Skala och klyfta avokadon.
Halvera tomaterna och strimla sockerärterna.
Skaka alla ingredienserna till dillvinegretten i en glasburk med lock.
Skär bort kanterna från brödet och skär det i små tärningar. Stek brödtärningarna knapriga i smöret. Skala och pressa över vitlöken.
Blanda räkorna med sallad, squash/zucchini, avokado, tomater och sockerärter.
Servera genast med dillvinegrette och nystekta brödtärningarna.