En mycket aptitlig räksallad med ägg och vårprimörer. Sprängfylld med vitaminer och andra nyttigheter.
Räksallad med vårprimörer
Ingredienser (4 portion)
4 kokta ägg
1 knippa färsk grön sparris
1 avokado
200 g körsbärstomater på kvist
1 knippa rädisor
1 kg färska räkor med skal
2 msk färsk gräslök
25 mangoldskott
Dressing
3 msk olivolja
2 msk honung
1 msk dijonsenap
3 msk matlagningsyoghurt
salt
svartpeppar
Tillagning
Koka äggen och dela dem i klyftor.
Skala räkorna.
Koka sparrisen.
Skär avokadon i små bitar.
Skölj och halvera tomaterna.
Slanta rädisorna tunt och lägg dem i isvatten.
Blanda alla ingredienserna till dressingen.
Lägg ut mangold skott på vars ett fat. Lägg de övriga ingredienserna ovanpå. Strö över hackad gräslök.
Servera med dressing.