Räksallad med vårprimörer

En mycket aptitlig räksallad med ägg och vårprimörer. Sprängfylld med vitaminer och andra nyttigheter.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 kokta ägg
1 knippa färsk grön sparris
1 avokado
200 g körsbärstomater på kvist
1 knippa rädisor
1 kg färska räkor med skal
2 msk färsk gräslök
25 mangoldskott
Dressing
3 msk olivolja
2 msk honung
1 msk dijonsenap
3 msk matlagningsyoghurt
salt
svartpeppar

Tillagning

Koka äggen och dela dem i klyftor.

Skala räkorna.

Koka sparrisen.

Skär avokadon i små bitar.

Skölj och halvera tomaterna.

Slanta rädisorna tunt och lägg dem i isvatten.

Blanda alla ingredienserna till dressingen.

Lägg ut mangold skott på vars ett fat. Lägg de övriga ingredienserna ovanpå. Strö över hackad gräslök.

Servera med dressing.

Fler liknande recept