
En pumpasoppa med asiatiska och sydamerikanska inslag. Görs helst på senhösten när pumporna just mognat.
En pumpasoppa med asiatiska och sydamerikanska inslag. Görs helst på senhösten när pumporna just mognat.
800 g kärnfritt pumpakött, fint tärnat
1 stor gul lök, finhackade
2 skalade och urkärnade syrliga svenska äpplen, finhackade
1 klyfta vitlök, finhackad
1-2 röda chilis urkärnade och finhackade
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk olivolja
1,2 liter vatten
2 msk äppelcidervinäger
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 dl finhackad färsk koriander
salt
nymalen svartpeppar
Fräs pumpa, lök, äpple, vitlök, chili och ingefära mjuka i olivolja.
Tillsätt vatten, vinäger och buljongtärningar.
Låt soppan sjuda i tio minuter, mixa den slät med mixerstav eller i en mixerkanna.
Smaka av med salt och peppar. Rör ned den hackade koriandern.
Servera med ett gott bröd med en skiva god lagrad ost.