Gott och nyttigt, speciellt på sensommaren eller hösten när rotfrukterna är som finast.
Pocherad torskrygg på rotfruktsbädd med limecrème
Ingredienser (4 portion)
500-600 g torskrygg i portionsbitar
1 fiskbuljongtärning
4 morötter
6 potatisar
4 palsternackor
1 röd lök
olivolja
Limecrème
2 dl crème fraiche
1 lime
nymald svartpeppar
salt
1 tsk strösocker
1 tsk torkad dragon
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rotfrukterna och löken och skär dem i stavar. Lägg i en stor ungsfast form. Ringla på lite olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen och baka i 30-40 minuter tills potatisen är mjuk.
Blanda alla ingredienser till limecrèmen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Smula ner en fiskbuljongtärning. Pochera (sjud på låg värme) torskryggen i cirka 5 minuter.
Servera torsken med den kalla såsen ovanpå och rotfrukterna vid sidan om.