En lyxig pizza som man gör utan tomatsås. Pizzan blir nästan en rawfoodpizza. Den är dessutom enkel att varva i ugnen så att båda pizzorna är klara nästan samtidigt.
Pizza utan tomatsås
Ingredienser (2 portion)
Pizzadeg
25 g jäst
1 ½ dl ljummet vatten
2 msk olivolja
2 tsk flytande honung
½ tsk salt
4 ½-5 dl vetemjöl
Pizzafyllning
olivolja till pensling
100 g marinerade soltorkade tomater
färsk basilika
200 g tunt skivad taleggio-ost
rucolasallad
100-150 g skivad parmaskinka
hyvlad parmesanost
Tillagning
Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser upp sig.
Blanda i olivolja, honung, salt och mjöl.
Arbeta ihop till en slät deg och knåda den blank på bakbänk.
Jäs degen c:a 1 timme under handduk.
Pizzafyllning: Sätt ugnen på 225 grader.
Dela den jästa degen i 2 bitar.
Kavla ut varje del till en rund pizzabotten och lägg på en plåt.
Grädda i c:a 3 minuter.
Ta ut och pensla bottnarna med olivolja.
Strimla tomaterna och fördela hälften på varje botten.
Strö över lätt hackade basilikablad och täck med tunt skivad ost.
Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda i 5-6 minuter.
Lägg på rucola, parmaskinka och parmesanost.
Servera direkt.