En god och nyttig laxrätt med några få, men väl valda, ingredienser.
Om man har en stor mortel kan man göra sin egen pesto.
En god och nyttig laxrätt med några få, men väl valda, ingredienser.
Om man har en stor mortel kan man göra sin egen pesto.
4 laxfiléer
2 skivor formbröd utan kant
1 citron
4 msk pesto
250 g broccoli
olivolja
salt
vitpeppar
potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg laxen med skinsidan nedåt i en lätt smord ungsfast form.
Riv av skalet från citronen med hjälp av ett zestjärn.
Mixa formbrödet, peston och hälften av citronskalet och lägg på laxens skinfria ovansida.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Koka broccolin försiktigt i 4-5 minuter. Blanda broccolin, resten av citronskalet, lite olivolja, salt och peppar.
Koka potatis.
Servera allt tillsammans på varma tallrikar.