Pestolax med citronbroccoli

En god och nyttig laxrätt med några få, men väl valda, ingredienser.

Om man har en stor mortel kan man göra sin egen pesto.

Ingredienser (4 portion)

4 laxfiléer
2 skivor formbröd utan kant
1 citron
4 msk pesto
250 g broccoli
olivolja
salt
vitpeppar
potatis

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg laxen med skinsidan nedåt i en lätt smord ungsfast form.

Riv av skalet från citronen med hjälp av ett zestjärn.

Mixa formbrödet, peston och hälften av citronskalet och lägg på laxens skinfria ovansida.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Koka broccolin försiktigt i 4-5 minuter. Blanda broccolin, resten av citronskalet, lite olivolja, salt och peppar.

Koka potatis.

Servera allt tillsammans på varma tallrikar.

Fler liknande recept