Pad Thai

Nyttig thailändsk snabbmat med fågel, fisk (eller scampi för att vara exakt) och mittemellan.

Ingredienser (4 portion)

200-300 g kycklingfilé i strimlor
200-250 g skalade och grovt delade scampi eller andra jätteräkor
200-300 g skivat och strimlat fläskkött
250 g thailändska risnudlar
matolja
3-4 vitlöksklyftor
1-2 hackade röda chilifrukter
½ dl fisksås
½ dl saft av lime
1 msk farinsocker
3 lättvispade ägg
2 ½ dl böngroddar
färsk koriander
½-1 dl hackade rostade jordnötter
sweet chilisås

Tillagning

Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Blanda fisksås, limesaft, farinsocker och ägg.

Hetta upp oljan till max i en wok eller en väldigt stor stekpanna. Lägg i vitlök, chili, fläsk och kycklingfilé. Stek under en omrörning i två minuter.

Lägg i räkköttet och stek under omrörning i tre minuter. Tillsätt de avrunna nudlarna. Koka under lock ytterligare någon minut.

Häll på fisksåsen, limesaften, socker och ägg. Blanda ordentligt antingen med en tång eller med två träslevar, tills allting blir genomvarmt.

Strö över böngroddar och koriander. Servera med jordnötter och sweet chilisås.

Fler liknande recept