Örtpestofyllda baconlindade kycklingfilérullar

Kycklingfiléer som har halverats, plattats till, fyllts med örtpesto, rullats ihop och sen baconlindats. Hälften av örtpeston blandas sen med crème fraiche och till en god passande kall sås.

Ingredienser (4 portion)

3-4 kycklingfiléer
Örtpesto
1 dl färska basilikablad
1 msk färska rosmarinblad
1 tsk torkad oregano
1 dl riven gréve
½ dl pinjenötter
2-3 vitlöksklyftor
½ dl olja
½ tsk finsalt
Övrigt
havssalt
nymald svartpeppar
1 paket bacon
1 dl crème fraiche
4 portioner potatis eller ris

Tillagning

Skär ett djupt snitt längst med varje kycklingfilé och fläk upp dem till tunna plattor. Banka på kycklingen med köttklubba eller handen så att de blir någerlunda tunna.

Salta och peppra.

Mixa basilika, rosmarin, oregano med ost, pinjenötter, skalad vitlöksklyftor, olja och salt med mixerstav eller i en mortel.

Ta undan ca hälften av örtpeston och blanda med crème fraiche. Bred resten av peston på kycklingfiléplattorna. Rulla ihop dem. Linda baconskivor runt kycklingfilérullarna och fäst ihop med små trästickor.

Sätt ugnen på 175 grader.

Bryn kycklingfilérullarna runt om. Lägg i en ungsfast form och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Innertemperaturen ska vara runt 70 grader.

Servera kycklingfilérullarna med såsen, potatis eller ris.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält