En praktisk, snygg, nyttig och lite nyttig allt-i-ett-rätt.
Örtkyckling på grönsaksbädd
Ingredienser (4 portion)
1+2 msk olivolja
1 morot
1 palsternacka
1 rödlök
4 potatisar
½ zucchini
1 röd paprika
20 svarta oliver,
5 vitlöksklyftor
1 tsk grovt havssalt
nymald svartpeppar från kvarn
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 dl torrt vitt vin
700-800 g kycklingfilé
smör till stekning
2-3 kvistar rosmarin
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en stor ungsfast form och smörj den med olivolja.
Skala morot, palsternacka, rödlök och potatis. Skär stavar av morötter och palsternacka. Skär rödlök och potatis i klyftor. Skär zucchini och röd paprika i mindre bitar. Lägg allt i formen.
Skala och krossa vitlöksklyfterna och sprid ut. Strö över oliverna.
Smula över salt och peppra ordentligt. Strö över torkad timjan och rosmarin.
Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i ugnen.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i smör och olivolja.
Ta ut grönsakerna efter en halvtimme och lägg på kycklingfilén.
Ställ in i ugnen i ytterligare 20-30 minuter tills kycklingen är helt genomstekt och grönsakerna mjuknat
Garnera med rosmarinkvistar och servera.