Nyttigare fläskpannkaka

En lite nyttigare variant av den lättlagade, barnvänliga och goda fläskpannkakan.

Servera med en enkel sallad och rårörda lingon istället för lingonsylt.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 paket bacon
2 ½ dl vetemjöl special
½ tsk bakpulver
6 dl ekologisk mjölk
3 ekologiska ägg
1 tsk honung
lite salt
½ msk smör
2 msk hackad färsk persilja

Tillagning

Sätt ugnen på 225° grader.

Smörj en långpanna lätt.

Strimmla baconen och lägg i långpannan.

För stek baconen i ugn c:a 5 minuter

Vispa mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner äggen och resten av mjölken. Tillsätt honung och salt.

Grädda pannkakan i mitten av ugnen 15-20 minuter.

Strö på persiljan.

Servera med rårörda lingon och en sallad.

Fler liknande recept