Lättlagade egna nyttiga fiskpinnar med riktig fisk i. Servera fiskpinnarna med potatismos, kokt broccoli och en god kall sås.
Nyttiga fiskpinnar
Ingredienser (4 portion)
400 g torsk- eller hokifilé
2 msk färskpressad citron
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm mejram
1 krm oregano
1 krm lökpulver
1 krm dragon
1 dl polenta
1 dl ströbröd
1-2 ägg
rapsolja
Sås
1 dl creme fraiche
2 msk färskpressad citron
1 krm salt
vitpeppar
1 tsk honung
Övriga tillbehör
kokt färsk broccoli
potatismos
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda paneringen (polenta, ströbröd och kryddorna) på en stor tallrik.
Dela fisken i 8-10 bitar och pressa på citronsaft.
Vispa upp ägget och doppa fiskbitarna en och en i det.
Vänd fiskbitarna därefter i paneringen och lägg dem sedan på ett rapsoljesmort ugnsfat.
Baka mitt i ugnen i 7-8 minuter och vänd dem därefter och baka i ytterligare 7-8 minuter.
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
Servera de nyttiga fiskpinnarna och såsen med potatismos och nykokt broccoli.