
Lättlagade egna nyttiga fiskpinnar med riktig fisk i. Servera fiskpinnarna med potatismos, kokt broccoli och en god kall sås.
Lättlagade egna nyttiga fiskpinnar med riktig fisk i. Servera fiskpinnarna med potatismos, kokt broccoli och en god kall sås.
400 g torsk- eller hokifilé
2 msk färskpressad citron
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm mejram
1 krm oregano
1 krm lökpulver
1 krm dragon
1 dl polenta
1 dl ströbröd
1-2 ägg
rapsolja
Sås
1 dl creme fraiche
2 msk färskpressad citron
1 krm salt
vitpeppar
1 tsk honung
Övriga tillbehör
kokt färsk broccoli
potatismos
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda paneringen (polenta, ströbröd och kryddorna) på en stor tallrik.
Dela fisken i 8-10 bitar och pressa på citronsaft.
Vispa upp ägget och doppa fiskbitarna en och en i det.
Vänd fiskbitarna därefter i paneringen och lägg dem sedan på ett rapsoljesmort ugnsfat.
Baka mitt i ugnen i 7-8 minuter och vänd dem därefter och baka i ytterligare 7-8 minuter.
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
Servera de nyttiga fiskpinnarna och såsen med potatismos och nykokt broccoli.