Lättlagad kycklinggryta med massor av grönsaker.
Nyttig kycklinggryta
Ingredienser (4 portion)
400 g kycklingfilé
1 tsk olivolja
4 portioner ris
3 vitlöksklyftor
1 röd lök
1 purjolök
10 champinjoner
1/2 zucchini
1 röd paprika
2 dl matlagningsgrädde
2 msk koncentrerad grönsaksfond
1 msk tomatpuré
2 msk nypressad citron
1 burk småtomater
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Skär kycklingfilé, röd lök, purjo, vitlök, svamp och grönsaker (obs ej tomaterna) i bitar.
Koka riset.
Fräs kycklingbitarna i oljan. Tillsätt alla grönsaker utom cocktailtomaterna när kycklingen fått lite färg.
Fräs några minuter och tillsätt sedan matlagningsgrädden, tomatpurén, koncentrerad grönsaksfond, pressad citron, salt och peppar.
Låt koka ca 15 minuter.
Servera med ris och cocktailtomater.