Nyponsoppa är nyttigt om man gör den själv. Detta recept på nyponsoppa är mer smaktrikt och mindre sött än de man köper i affären.
Nyponsoppa
Ingredienser (4 portion)
4 dl färska nypon
1 liter vatten
7 dl socker
1 ½ msk potatismjöl
2 kanelstänger
1 dl russin
1 dl sött vitt vin
1 tsk finrivet citronskal
Tillagning
Snoppa, skölj och koka nyponen i vatten.
När de blivit mjuka passeras nyponen med matberedare.
Skölj ur kastrullen och häll tillbaka purén.
Tillsätt socker, späd med vatten och smaka av.
Red soppan med potatismjöl utrört i vatten. Koka upp.
Lägg i kanelstängerna och russin. Låt svalna.
Blanda ner vin och citronskal.
Låt stå och dra i minst 1 timme.
Servera kall eller ljummen. Gärna med en klick vispad grädde.