Nasi goreng med kyckling

Indonesiens fantastiska svar på både pytt i panna och paella.

Ingredienser (4 portion)

4 portioner kokt basmatiris eller annat långkorningt ris
2 ägg
500 g kycklingfilé
2 msk smör
3 msk olja
2 tsk gurkmeja
1 gul lök
½ purjolök
100 g vitkål
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 msk indonesisk eller japansk soja
1 ½ tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
100 g nyskalade räkor
½ färsk ananas i bitar

Tillagning

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Vispa äggen och stek på båda sidor i en stekpanna. Strimla och ställ åt sidan.

Skär kycklingfiléerna i långa strimlor.

Hetta upp stekpannan med smör och olja. Tillsätt gurkmejan.

Bryn kycklingstrimlorna och låt den därefter sjuda på svag värme under lock i 10 minuter.

Grovhacka löken, slanta purjolöken och strimla vitkålen fint. Blanda köttet, löken och kålen. Stek på svag värme i 10 minuter till.

Smaka av med salt, paprikapulver, soja, sambal och vitlök.

Blanda allt med riset.

Servera med räkor, strimlat ägg och ananasklyftor.

You May Also Like

1.nettan

om man istället steker köttet och alla grönsaker (prova att ha i riven sellerirot och morot) häll i samma mängd vatten som du skulle haft till riset, häll i riset och låt puttre på svag värme tills riset är klart. servera med vanlight stekt ägg och sambal oelek till. super lätt och gott
2.Finsmakaren

Nasigoreng är suveränt gott!
3.Fia

Jättegott!
4.Josefin

Gjorde detta utan räkor, ananas och ägg(Sådant jag inte är särskilt förtjust i) och lade istället till cashewnötter. Det blev underbart gott!


* = Obligatoriskt fält