Indonesiens fantastiska svar på både pytt i panna och paella.
Nasi goreng med kyckling
Ingredienser (4 portion)
4 portioner kokt basmatiris eller annat långkorningt ris
2 ägg
500 g kycklingfilé
2 msk smör
3 msk olja
2 tsk gurkmeja
1 gul lök
½ purjolök
100 g vitkål
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 msk indonesisk eller japansk soja
1 ½ tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
100 g nyskalade räkor
½ färsk ananas i bitar
Tillagning
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Vispa äggen och stek på båda sidor i en stekpanna. Strimla och ställ åt sidan.
Skär kycklingfiléerna i långa strimlor.
Hetta upp stekpannan med smör och olja. Tillsätt gurkmejan.
Bryn kycklingstrimlorna och låt den därefter sjuda på svag värme under lock i 10 minuter.
Grovhacka löken, slanta purjolöken och strimla vitkålen fint. Blanda köttet, löken och kålen. Stek på svag värme i 10 minuter till.
Smaka av med salt, paprikapulver, soja, sambal och vitlök.
Blanda allt med riset.
Servera med räkor, strimlat ägg och ananasklyftor.