
En lättlagad och nyttig kycklingrätt med mycket smak. Servera med potatis, som ju faktiskt härstammar från just Mexiko.
En lättlagad och nyttig kycklingrätt med mycket smak. Servera med potatis, som ju faktiskt härstammar från just Mexiko.
4 kycklingfiléer
olivolja
1 ½ tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 krm malen nejlika
1 tsk cayennepeppar
15 gröna oliver, slantade
½ röd paprika, fintärnad
½ grön paprika, fintärnad
1 liten gul lök, hackad
2-3 klyftor vitlök, pressade
100 g rökt skinka, tärnad
1 dl persilja, hackad
3-4 dl tomatjuice
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en stor ungfast form med olivolja.
Lägg i kycklingfiléerna.
Blanda salt, svartpeppar, nejlika och cayennepeppar. Strö kryddblandningen över kycklingfiléerna.
Fördela resten av ingredienserna runt om filéerna och häll till sist på tomatjuicen.
Grädda mitt i ugnen c:a 30 minuter.