En lättlagad och nyttig kycklingrätt med mycket smak. Servera med potatis, som ju faktiskt härstammar från just Mexiko.
Mexikansk kyckling
Ingredienser (4 portion)
4 kycklingfiléer
olivolja
1 ½ tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 krm malen nejlika
1 tsk cayennepeppar
15 gröna oliver, slantade
½ röd paprika, fintärnad
½ grön paprika, fintärnad
1 liten gul lök, hackad
2-3 klyftor vitlök, pressade
100 g rökt skinka, tärnad
1 dl persilja, hackad
3-4 dl tomatjuice
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en stor ungfast form med olivolja.
Lägg i kycklingfiléerna.
Blanda salt, svartpeppar, nejlika och cayennepeppar. Strö kryddblandningen över kycklingfiléerna.
Fördela resten av ingredienserna runt om filéerna och häll till sist på tomatjuicen.
Grädda mitt i ugnen c:a 30 minuter.