Medelhavsinspirerad ugnsbakad lax

En lättlagad laxrätt med lågt GI, som passar både till vardag och fest. Servera med en god örtmajonnäs och eventuellt pressad potatis (men då är det inte någon GI-rätt längre).

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

600 g laxfilé
salt
peppar
olivolja
Varm salladsbädd
1 dl kokta små linser
2 gula paprikor
2 salladslökar
10 st cocktailtomater (helst på kvist)
olivolja
salt
svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Salta och peppra laxen och lägg den i en ungsfast form. Ringla över olivolja.

Ungsbaka laxen i 15-20 minuter.

Skiva grönsakerna och stel dem några minuter i olivolja i en het stekpanna.

Lägg grönsakerna i botten på ett serveringsfat och lägg över laxen. Strö linserna över laxen.

Servera genast.

Fler liknande recept