En lättlagad laxrätt med lågt GI, som passar både till vardag och fest. Servera med en god örtmajonnäs och eventuellt pressad potatis (men då är det inte någon GI-rätt längre).
Medelhavsinspirerad ugnsbakad lax
Ingredienser (4 portion)
600 g laxfilé
salt
peppar
olivolja
Varm salladsbädd
1 dl kokta små linser
2 gula paprikor
2 salladslökar
10 st cocktailtomater (helst på kvist)
olivolja
salt
svartpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra laxen och lägg den i en ungsfast form. Ringla över olivolja.
Ungsbaka laxen i 15-20 minuter.
Skiva grönsakerna och stel dem några minuter i olivolja i en het stekpanna.
Lägg grönsakerna i botten på ett serveringsfat och lägg över laxen. Strö linserna över laxen.
Servera genast.