Majssoppa med kyckling

Den här soppan hittar man ofta som en av de sex till åtta rätterna som serveras på vietnamesiska bröllopsfester. I Sverige passar den utmärkt som en värmande soppa på vintern.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 kycklingklubbor
1 ½ liter kycklingbuljong
3 små färska majskolvar
3 vitlöksklyftor
4 msk matolja
2 ägg
2 msk majsstärkelse
salt
färsk koriander till garnering
vitpeppar

Tillagning

Skölj kycklingen och lägg den i en kastrull med 2 liter vatten och några nypor salt.

Koka upp och låt koka lätt tills köttet är genomkokt, vilket tar ungefär 20 minuter. Ta upp kycklingen men häll inte ut vattnet. Fortsätt att koka buljongen tills 1 ½ liter återstår.

Skär av majskornen från kolvarna och hacka upp dem eller kör dem i en mixer.

Riv upp det kokta kycklingköttet längs med fiberriktningen i fina strimlor.

Finhacka vitlöken och bryn den i olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i buljongen och majsen. Låt koka i 4 minuter.

Tillsätt kycklingen, knäck ner äggen i soppan, rör om och låt koka upp igen.

Smaka av med salt och servera. Garnera med grovhackad koriander och en nypa krossad vitpeppar.

Fler liknande recept