Nyttig och god sallad. Kan man inte välja om man ska ha räksallad, potatissallad eller laxsallad är detta det självklara valet. Saffransdressingen är dessutom pricket över i.
Laxsalladen ska ätas direkt när den är klar, dressingen blir dock godare av att förberedas.
700 g färskpotatis
1 citron, rivet skal och saft
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
½ dl hackad färsk gräslök
½ kg räkor med skal
100 g sockerärter
7-8 rädisor
romansallad
färsk dill
4 kokta ägg
250-300 g skivad rökt lax
Saffransdressing
2 dl gräddfil
½ dl majonnäs
1 nypa salt
½ krm saffran
1 pressad vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Skölj och skrubba potatisen.
Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda citronskal och citronsaft, olivolja, salt, peppar och gräslök i en skål.
Blanda försiktigt ner potatisen när den är varm.
Skala räkorna.
Skär sockerärterna i strimlor och halvera rädisorna. Skölj och låt salladen rinna av.
Ta bort de grova stjälkarna på dillen. Blanda sallad, sockerärter, rädisor och dill.
Lägg potatisen i mitten på ett stort fat.
Lägg salladsblandningen runt om.
Skala och halvera äggen och lägg dem i salladen.
Fördela räkorna runt om, gör laxrosor och lägg dem på fatet. Garnera med dill.
Servera med dressing och bröd.