Lyxig falukorv

Klassikern falukorv serveras ofta på ett tråkigt sätt och ej nyttigt sätt. Men så behöver det absolut inte vara. Detta recept är både fräscht och nyttigt.

Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

500 g deli falukorv
400 g dinkelskruvar fullkorn
200 g färsk broccoli
1 rödlök
1 dl naturell färskost
2 msk finriven pepparrot
1 msk dijonsenap
1 kruka gräslök
1 kruka basilika
kallpressad rapsolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Tillagning

Dela broccolin i mindre bitar.

Koka dinkelskruvarna i lättsaltat vatten.

Då 2 minuter återstår av pastakoket, tillsätt broccolin och låt dem koka med.

Häll av vattnet och lägg tillbaka den kokta pastan, broccolin och rödlöken i kastrullen.

Rippla över rapsolja, salta och peppra.

Blandat färskost med pepparrot och dijonsenap.

Lägg i färskoströran och låt det smälta ihop med den varma pastan under lock.

Skiva upp och stek falukorven i rapsolja under tiden.

Vänd ner grovt skuren gräslök och basilika när korven är färdigstekt.

Fler liknande recept