
Klassikern falukorv serveras ofta på ett tråkigt sätt och ej nyttigt sätt. Men så behöver det absolut inte vara. Detta recept är både fräscht och nyttigt.
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot.
Klassikern falukorv serveras ofta på ett tråkigt sätt och ej nyttigt sätt. Men så behöver det absolut inte vara. Detta recept är både fräscht och nyttigt.
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot.
500 g deli falukorv
400 g dinkelskruvar fullkorn
200 g färsk broccoli
1 rödlök
1 dl naturell färskost
2 msk finriven pepparrot
1 msk dijonsenap
1 kruka gräslök
1 kruka basilika
kallpressad rapsolja
flingsalt
nymald svartpeppar
Dela broccolin i mindre bitar.
Koka dinkelskruvarna i lättsaltat vatten.
Då 2 minuter återstår av pastakoket, tillsätt broccolin och låt dem koka med.
Häll av vattnet och lägg tillbaka den kokta pastan, broccolin och rödlöken i kastrullen.
Rippla över rapsolja, salta och peppra.
Blandat färskost med pepparrot och dijonsenap.
Lägg i färskoströran och låt det smälta ihop med den varma pastan under lock.
Skiva upp och stek falukorven i rapsolja under tiden.
Vänd ner grovt skuren gräslök och basilika när korven är färdigstekt.