LCHF-smulpaj med rabarber

God smulpaj med rabarber med lågt kolhydratinnehåll. Man bör dok undvika även sukrin om man vet med sig att man har ett svårkontrollerat sockerbehov. Du hittar fler rabarberpaj LCHF recept på rabarberpaj.se.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

500 g rabarber
3 msk sukrin
2 dl riven kokos
Smuldeg
50 g hasselnötter
50 g mandel
100 g rumsvarmt smör
1 msk sukrin
Till servering
vispad grädde

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en ugnssäker form.

Skölj, skala, skiva rabarber och lägg i formen.

Strö 2 msk sukrin över rabarbern.

Strö 2 dl riven kokos över rabarberna.

Kör nötter och mandel i mixern.

Blanda nöt- och mandelblandningen med smör + 2 tsk sukrin.

Klicka ut smuldegen över rabarberna.

Grädda på nedersta falsen i ugnen i 20 minuter, kolla efter en kvart och täck med folie om den fått tillräckligt med färg.

Servera med vispad grädde.

Fler liknande recept