En härlig vitaminrik vårrätt.
Laxpaket på bädd av vårprimörer
Ingredienser (4 portion)
4 portionsbitar laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g färskpotatis
1 knippe späd gul lök
300 g morötter
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt
½ dl färsk timjan
1 knippe grön sparris
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och klyfta potatisen.
Skala och klyfta löken.
Skala morötterna och skär dem i stavar.
Fördela grönsakerna i långpanna, ringla över olja, pressa över citron, salta och peppra ordentligt.
Lägg på färsk timjan och blanda om.
Stek mitt i ugnen 15 minuter.
Ansa, skölj, och dela sparrisen i bitar och blanda ner i långpannan. Stek ytterligare 10 minuter.
Salta och peppra laxfiléerna, vira in dem i ugnsfolie, lägg i långpannan och ugnsbaka allt i 15-20 minuter till.
Servera ur långpannan, med extra färsk timjan, citronklyftor och en god kall romsås.