Snabblagad och mycket god laxfilé i ugn med en läcker sås.
Laxfilé i ugn med ädelostsås
Ingredienser (4 portion)
600-700 g hel laxfilé
smör
salt
nymald svartpeppar
Sås
1/2 röd chilifrukt
2 dl crème fraiche
50 g kvibille gräddädel
1 msk koncentrerad fiskfond
2 msk kallt vatten
2 vitlöksklyftor
Tillbehör
nykokt broccoli
halverade småtomater
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ungssäker form med smör och lägg i laxfilén. Salta och peppra.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter tills genomstekt.
Hacka chilin grovt med eller utan kärnor beroende på önskad smakstyrka.
Mixa chili, crème fraiche, gräddädel, fiskfond och vatten med en stavmixer. Pressa i vitlöken.
Koka broccolin.
Värm såsen och smaka ev. av med lite salt och peppar.
Servera laxen med sås och grönsaker.