Laxfilé i ugn med ädelostsås

Snabblagad och mycket god laxfilé i ugn med en läcker sås.

Ingredienser (4 portion)

600-700 g hel laxfilé
smör
salt
nymald svartpeppar
Sås
1/2 röd chilifrukt
2 dl crème fraiche
50 g kvibille gräddädel
1 msk koncentrerad fiskfond
2 msk kallt vatten
2 vitlöksklyftor
Tillbehör
nykokt broccoli
halverade småtomater

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en ungssäker form med smör och lägg i laxfilén. Salta och peppra.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter tills genomstekt.

Hacka chilin grovt med eller utan kärnor beroende på önskad smakstyrka.

Mixa chili, crème fraiche, gräddädel, fiskfond och vatten med en stavmixer. Pressa i vitlöken.

Koka broccolin.

Värm såsen och smaka ev. av med lite salt och peppar.

Servera laxen med sås och grönsaker.

Fler liknande recept