Lax på lime- och vitlöksbädd

Smaskig och nyttig lax med pistagenötter, sweet chillisås, vitlök och lime. Servera med kokt pressad potatis eller ris och sugar snaps.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

500 g laxfilé
15 pistagenötter
2 msk smält smör
4 msk sweet chilisås
rivet skal av 1 lime
3 vitlöksklyftor
Sås
1 dl matlagningsyoghurt, max 8%
1 msk vitt vin eller matlagningsvin
1 lime, saft

Tillagning

Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Sätt ugnen på 225 grader.

Krydda laxfiléerna med salt och peppar och stek dem några minuter i fettsnål stekpanna. Lägg över i en ugnsform.

Hacka pistagenötter och vitlök, blanda det med smör, chilisås och rivet limeskal. Bred det över laxen.

Tillaga i ugn i cirka 5 minuter, tills nötterna har fått lite färg.

Servera med kokt pressad potatis, sås och sugar snaps.

Fler liknande recept