Lax- och räkgryta

God, fräsch och nyttig gryta med lax, räkor och massor av grönsaker.

Ingredienser (4 portion)

600 g laxfilé
200 g nyskalade räkor
1 röd paprika
100 g färska sockerärtor
2 morötter
2-3 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk koncentrerad hummerfond
salt
peppar
gräslök

Tillagning

Skala morötterna och skär till tunna stavar.

Kärna ur och yacka paprikan och dela sockerärtorna.

Lägg morötterna, paprikan och sockerärtorna i en gryta, häll på grädden, vattnet och fonden.

Småkoka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär laxen i kuber, lägg ner i grytan, låt småkoka i 5 minuter tills laxen är kokt.

Lägg i de skalade räkorna och låt dem bli varma.

Strö på gräslök och servera allt med ris.

Fler liknande recept