God, fräsch och nyttig gryta med lax, räkor och massor av grönsaker.
Lax- och räkgryta
Ingredienser (4 portion)
600 g laxfilé
200 g nyskalade räkor
1 röd paprika
100 g färska sockerärtor
2 morötter
2-3 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
2 msk koncentrerad hummerfond
salt
peppar
gräslök
Tillagning
Skala morötterna och skär till tunna stavar.
Kärna ur och yacka paprikan och dela sockerärtorna.
Lägg morötterna, paprikan och sockerärtorna i en gryta, häll på grädden, vattnet och fonden.
Småkoka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i kuber, lägg ner i grytan, låt småkoka i 5 minuter tills laxen är kokt.
Lägg i de skalade räkorna och låt dem bli varma.
Strö på gräslök och servera allt med ris.