
Det här är snabbt, enkelt och mycket friskt. Ingefära luktar citrus, och den passar mycket bra ihop med apelsin.
Det här är snabbt, enkelt och mycket friskt. Ingefära luktar citrus, och den passar mycket bra ihop med apelsin.
300 g lax, skinn- och benfri
1-2 röda paprikor
1 aubergine
1 squash
marinad
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk riven färsk ingefära
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
svartpeppar
Värm ugnen till 225 grader.
Marinad Blanda apelsinjuice, ingefära, vitvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.
Dela paprika, aubergine och squash i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsform, häll över marinaden och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Lägg laxen ovanpå grönsakerna, salta och peppra och sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
Servera med basmatiris, pasta eller pressad potatis.