Det här är snabbt, enkelt och mycket friskt. Ingefära luktar citrus, och den passar mycket bra ihop med apelsin.
Lax med ingefära och apelsin
Ingredienser (4 portion)
300 g lax, skinn- och benfri
1-2 röda paprikor
1 aubergine
1 squash
marinad
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk riven färsk ingefära
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
svartpeppar
Tillagning
Värm ugnen till 225 grader.
Marinad Blanda apelsinjuice, ingefära, vitvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.
Dela paprika, aubergine och squash i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en ugnsform, häll över marinaden och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Lägg laxen ovanpå grönsakerna, salta och peppra och sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
Servera med basmatiris, pasta eller pressad potatis.