Blomkål är lite speciellt att koka. Det går snabbt så ta upp den från vattnet i tid.
Lammspett med blomkålssallad och blåbär
Ingredienser (4 portion)
400 g lammkött, exempelvis från steken
1 blomkålshuvud (cirka 1 kg)
1 gul lök (100 g) fint skivad
1 dl blåbär
1 dl färsk rosmarin
saft av ½ citron (2 msk)
½ dl olivolja
salt och peppar
4 blötlagda träspett
Tillagning
Skär köttet i tärningar på cirka 3 cm. Fördela köttet på spetten. Salta och peppra.
Ta bort stocken på blomkålen och skär blomkålen i mindre bitar. Koka bitarna i saltat vatten 3-4 minuter. Slå bort vattnet. Blanda blomkålen med lök, blåbär, rosmarin, citronsaft, olja, salt och peppar.
Stek eller grilla lammspetten runt om cirka 2 minuter på varje sida, totalt cirka 8 minuter.
Servera blomkålssalladen med köttet.