Mustig lammsoppa.
Lammsoppa
Ingredienser (4 portion)
1 kg bog och bröst av lamm
2 stora gula lökar
2-3 krossade vitlöksklyftor
2 msk smör
2 tsk paprikapulver
1 burk tomater
1 msk tomatpuré
1 1/2 liter buljong
2 lagerblad
2 krm mejram
3 dl linser
1 röd paprika
1 grön paprika
salt
nymalen svartpeppar
Tillagning
Skär köttet från benen och skär det i små tärningar.
Fräs den hackade löken och vitlöken försiktigt i smör utan att löken tar färg. Ta upp den ur pannan.
Höj värmen. Lägg i köttet, bryn det och dofta över paprikapulver.
Lägg tillbaka löken och tillsätt tomatpuré och tomaterna. Späd med buljongen. Tillsätt lagerblad och mejram.
Låt soppan sjuda under lock i 40 minuter.
Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll ner dem i soppan och låt sjuda ca 15 minuter.
Tillsätt de strimlade paprikorna och sjud i ytterligare 10 minuter.