
En nyttig, snabb och enkel kycklingwok som passar till både vardag och enklare fest.
Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut kycklingen mot quorn.
En nyttig, snabb och enkel kycklingwok som passar till både vardag och enklare fest.
Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut kycklingen mot quorn.
400-500 g kycklingfilé
½ dl rapsolja
1 röd strimlad paprika
1 gul strimlad paprika
1 liten strimlad purjolök
200 g färska böngroddar
4 portioner äggnudlar
cashewnötter
Marinad
2 tsk färsk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk pressad lime
3 msk thai sweet-chilisås
Skär kycklingköttet i stora strimlor.
Blanda soja, lime, thai sweet-chilisås och ingefära till en marinad och lägg i kycklingstrimlorna.
Hetta upp rapsoljan i wok eller större stekpanna.
Fräs upp lök och paprika på hög värme under omrörning.
Lägg i kycklingbitarna och låt marinaden följa med.
Lägg i böngroddarna på slutet när kycklingen börjar bli genomstekt.
Servera med nykokta äggnudlar och cashewnötter.