Kycklingwok

En nyttig, snabb och enkel kycklingwok som passar till både vardag och enklare fest.

Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut kycklingen mot quorn.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

400-500 g kycklingfilé
½ dl rapsolja
1 röd strimlad paprika
1 gul strimlad paprika
1 liten strimlad purjolök
200 g färska böngroddar
4 portioner äggnudlar
cashewnötter
Marinad
2 tsk färsk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk pressad lime
3 msk thai sweet-chilisås

Tillagning

Skär kycklingköttet i stora strimlor.

Blanda soja, lime, thai sweet-chilisås och ingefära till en marinad och lägg i kycklingstrimlorna.

Hetta upp rapsoljan i wok eller större stekpanna.

Fräs upp lök och paprika på hög värme under omrörning.

Lägg i kycklingbitarna och låt marinaden följa med.

Lägg i böngroddarna på slutet när kycklingen börjar bli genomstekt.

Servera med nykokta äggnudlar och cashewnötter.

Fler liknande recept