Kycklingsoppa

Enkelt recept på en nyttig och god kycklingsoppa som värmer gott.

Ingredienser (4 portion)

200 g kycklingfilé
1 liter hönsbuljong från tärningar
1 gul lök
1-2 tsk gurkmeja
2 msk smör
2 msk vetemjöl
100 g kokt skinka
½ röd paprika
1 dl vispgrädde

Tillagning

Koka kycklingfilén i buljongen i 8-10 minuter.

Sila och spara buljongen.

Finhacka skinkan och kycklingfilén.

Tärna paprikan fint och fräs den hastigt i en stekpanna.

Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i smör i en soppgryta.

Krydda med gurkmeja.

Pudra över vetemjöl och rör om och fyll på med varm buljong, lite i taget under omrörning.

Tillsätt grädden. Låt soppan koka c:a 10 minuter.

Sila soppan.

Koka upp soppan precis före servering och tillsätt skinka, kycklingkött och paprika.

Fler liknande recept