Enkelt recept på en nyttig och god kycklingsoppa som värmer gott.
Kycklingsoppa
Ingredienser (4 portion)
200 g kycklingfilé
1 liter hönsbuljong från tärningar
1 gul lök
1-2 tsk gurkmeja
2 msk smör
2 msk vetemjöl
100 g kokt skinka
½ röd paprika
1 dl vispgrädde
Tillagning
Koka kycklingfilén i buljongen i 8-10 minuter.
Sila och spara buljongen.
Finhacka skinkan och kycklingfilén.
Tärna paprikan fint och fräs den hastigt i en stekpanna.
Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i smör i en soppgryta.
Krydda med gurkmeja.
Pudra över vetemjöl och rör om och fyll på med varm buljong, lite i taget under omrörning.
Tillsätt grädden. Låt soppan koka c:a 10 minuter.
Sila soppan.
Koka upp soppan precis före servering och tillsätt skinka, kycklingkött och paprika.