Kycklingsallad

Smakrik och nyttig kycklingsallad. Är det barn med vid måltiden kan man göra en barnvänligare marinad med bara soja, honung och olivolja till deras portioner.

Ingredienser (4 portion)

500 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
olivolja
3 slantade morötter
1 skivad avokado
10 halverade rädisor
½ skivad gurka
250 g halverade cocktailtomater
½ huvud strimlad isbergssallad
grovt hackad gräslök
Marinad
1 msk flytande honung
1 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
Dressing
1 msk pressad lime
1 krm salt
2 msk rapsolja

Tillagning

Skär kycklingfiléerna i grova strimlor. Salta och peppra och stek i oljan.

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg därefter det stekta köttet däri och låt marinera minst en halvtimme.

Blanda dressingen.

Fördela morötter, gurka, cocktailtomater och isbergssallad på ett uppläggningsfat.

Lägg på kycklingen och strö över gräslöken.

Servera med dressingen.

Fler liknande recept