
Att använda frukt i sallad är gott och ökar på vitamininnehållet. De kalla kokta potatisarna kan man byta ut mot lite pasta som blivit över eller ytterligare någon grönsak.
Att använda frukt i sallad är gott och ökar på vitamininnehållet. De kalla kokta potatisarna kan man byta ut mot lite pasta som blivit över eller ytterligare någon grönsak.
4 kycklingfiléer, cirka 100 g styck
2 kalla kokta potatisar
1 mango
1 avokado
2 tomater
1 lite rödlök
50 g pastöriserad fetaost
2 skivor fullkornsbröd
1 msk smör
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 lime
2 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
1 pkt alfalfagroddar
10 svarta oliver
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem i smör tills bitarna är genomstekta. Du kan också koka kycklingbitarna i lättsaltat vatten.
Skala och skär potatis, mango, avokado, tomater och rödlök i bitar eller skivor. Dela fetaosten i kuber.
Tärna brödskivorna och stek dem frasiga i smör.
Blanda ingredienserna till dessingen (olivolja, vitlök, lime, vit balsamvinäger, salt och peppar).
Lägg upp kyckling, potatis och grönsaker på ett fat och ringla över dressingen.
Dekorera med brödkrutonger, alfalfagroddar och de svarta oliverna.