Kycklingburgare med chèvrekräm

Goda kycklingburgare med härlig chèvrekräm som dressing.

Ingredienser (8 portion)

3-4 kycklingfiléer
2-3 vitlöksklyftor
1 ägg
sallt
nymald vitpeppar
ev. ströbröd
chèvrekräm
1 ½ dl creme fraiche
50 g chèvre
1 tsk flytande honung
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
hamburgerbröd
tomat
salladsblad
skivad paprika
skivad rödlök

Tillagning

Smula creme fraicheen och blanda med övriga ingredienser till chèvrekräm. Ställ kallt i väntan på servering.

Kör kycklingfilén i en matberedar till en färs.

Blanda i ägget och pressad vitlök. Salta och peppra.

Forma till kycklingburgare. Är färsen för lös kan man tillsätta lite ströbröd till hanterbar konsistens.

Stek i smör och olja på medelhög värme tills de är genomstekta.

Servera genast med tillbehören och chèvrekrämen.

Fler liknande recept