Goda kycklingburgare med härlig chèvrekräm som dressing.
Kycklingburgare med chèvrekräm
Ingredienser (8 portion)
3-4 kycklingfiléer
2-3 vitlöksklyftor
1 ägg
sallt
nymald vitpeppar
ev. ströbröd
chèvrekräm
1 ½ dl creme fraiche
50 g chèvre
1 tsk flytande honung
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
hamburgerbröd
tomat
salladsblad
skivad paprika
skivad rödlök
Tillagning
Smula creme fraicheen och blanda med övriga ingredienser till chèvrekräm. Ställ kallt i väntan på servering.
Kör kycklingfilén i en matberedar till en färs.
Blanda i ägget och pressad vitlök. Salta och peppra.
Forma till kycklingburgare. Är färsen för lös kan man tillsätta lite ströbröd till hanterbar konsistens.
Stek i smör och olja på medelhög värme tills de är genomstekta.
Servera genast med tillbehören och chèvrekrämen.