Kyckling med schalottenlök och oliver

En rätt som sköter sig själv i ugnen. Frisk och god och dessutom snygg. Servera med bröd och sallad, eller pasta, ris eller bulgur.

Ingredienser (4 portion)

ca 1 kg kyckling i delar
salt
svartpeppar
1 tsk timjan, torkad, eller dubbelt så mycket färsk
1 tsk rosmarin, torkad, eller dubbelt så mycket färsk
smör
6 vitlöksklyftor
8 schalottenlökar
2 citroner
1 ½ dl torrt vitt vin
½ dl vatten
20 oliver, svarta och gröna
2 msk balsamvinäger

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Snitta de tjocka delarna på kycklingen. Salta och peppra. Finhacka timjan och rosmarin. Klappa in hälften av kryddorna runt kycklingdelarna. Bryn kycklingen i smör till fin färg.

Lägg över i en smord ugnssäker form. Lägg vitlöksklyftor med skal, skalad men hel schalottenlök och halverade citroner runt kycklingdelarna. Strö resterande rosmarin och timjan över. Häll på vin och vatten.

Sätt in i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och tillsätt oliverna. Kör i ugn ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är färdig.

Ringla balsamvinäger över kycklingen. Har man färska kryddor är det snyggt.

You May Also Like

1.Sexig

Liak gott som min flickväns rövhåll, du vet den där goda smaken, Mums!


* = Obligatoriskt fält