
En lite festlig men ändå lättlagad kycklingrätt med goda och fräscha smaker av citron, lime, vitlök, honung och färsk rosmarin. När den lagar sig själv i ugnen hinner man diska undan och ta det lungt en stund.
En lite festlig men ändå lättlagad kycklingrätt med goda och fräscha smaker av citron, lime, vitlök, honung och färsk rosmarin. När den lagar sig själv i ugnen hinner man diska undan och ta det lungt en stund.
600 g kycklingfilé
2 citroner
3 lime
50 g smör
2 vitlöksklyftor
3 msk honung
1 kvist rosmarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
8 potatisar
Sätt ungnen på 225 grader.
Pressa hälften av citronerna och limen i en liten kastrull. Tillsätt smör, pressad vitlök, honung, rosmarinblad, salt och vitpeppar. Värm tills smöret har smält.
Skala potatisen och dela varje potatis i minst fyra klyftor. Lägg dem i en stor ungsform.
Skär de återstående citrusfrukterna i klyfter och lägg dem i formen.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg även dem i formen.
Häll över citrussmörsåsen över alltsammans och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min. Vänd på bitarna minst en gång under tiden.
Servera med några färska kvistar rosmarin och en enkel sallad.