Kyckling med rosmarin och citrus

En lite festlig men ändå lättlagad kycklingrätt med goda och fräscha smaker av citron, lime, vitlök, honung och färsk rosmarin. När den lagar sig själv i ugnen hinner man diska undan och ta det lungt en stund.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

600 g kycklingfilé
2 citroner
3 lime
50 g smör
2 vitlöksklyftor
3 msk honung
1 kvist rosmarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
8 potatisar

Tillagning

Sätt ungnen på 225 grader.

Pressa hälften av citronerna och limen i en liten kastrull. Tillsätt smör, pressad vitlök, honung, rosmarinblad, salt och vitpeppar. Värm tills smöret har smält.

Skala potatisen och dela varje potatis i minst fyra klyftor. Lägg dem i en stor ungsform.

Skär de återstående citrusfrukterna i klyfter och lägg dem i formen.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg även dem i formen.

Häll över citrussmörsåsen över alltsammans och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min. Vänd på bitarna minst en gång under tiden.

Servera med några färska kvistar rosmarin och en enkel sallad.

Fler liknande recept