Kyckling med gröna ärter och oliver

Ekologiska kycklingar är stora, därför räcker det med två lårfiléer. Att jag använder kycklinglåren är för att de är godast, saftiga och smakrika.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 stora urbenade kycklinglår (600 g), delade i 2 delar
4 timjankvistar
1 liter gröna ärter (500 g)
2 dl oliver med kärnor
2 msk kapris
50 g smör
salt och peppar
lite fuktigt steksnöre

Tillagning

Krydda insidan av kycklingbitarna med salt och peppar. Lägg en timjankvist på varje kycklingbit. Fukta steksnöret så att det inte tar eld. Knyt ihop bitarna med steksnöret. Salta och peppra på utsidan. Grilla kycklingen. Den kan stekas i stekpanna eller ugn också. Räkna med cirka 20 minuter.

Koka upp saltat vatten. Lägg i ärterna och koka dem 2 minuter. Slå av vattnet och tillsätt oliver, kapris, smör, salt och peppar. Servera ärterna med kycklingen.

Fler liknande recept