
Enkla marinerade kryddiga kycklingspett.
Enkla marinerade kryddiga kycklingspett.
600 g kycklingfilé
Marinad
2-3 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt (10 %)
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
2 tsk honung
ev. kajennpeppar
Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter.
Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, matyoghurt, paprikapulver, spiskummin, salt, honung och ev kajennpeppar.
Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 tim.
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten.
Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter.
Servera med pilaffris, ris med kokt broccoli, haricots verts och kokos, eller matvetesallad och citronklyftor att pressa över.