
Oftast kokar vi dem, en stor kastrull behövs och det blir lite klumpigt. Om ni steker dem i ugnen i stället gör ni det enkelt för er. Stekningen framhäver kronärtskockans nötsmak. Det här är tänkt som en god förrätt.
Oftast kokar vi dem, en stor kastrull behövs och det blir lite klumpigt. Om ni steker dem i ugnen i stället gör ni det enkelt för er. Stekningen framhäver kronärtskockans nötsmak. Det här är tänkt som en god förrätt.
2 kronärtskockor (cirka 600 g)
2 avokado (300 g)
2 msk crème fraiche
1 skalad vitlöksklyfta
4 msk olivolja
salt och peppar
Till garnering
1 msk pumpakärnor
Sätt ugnen på 200 grader. Dela kronärtskockorna och lägg dem på en plåt. Strila över oljan, salta och peppra.
Tillred dem i ugnen cirka 1 timme. När ytterbladen lossnar utan för mycket motstånd är de färdiga. Gröp ur hålet i mitten med en sked.
Rosta pumpakärnorna hastigt i en stekpanna på medelvärme.
Gröp ur avokadon och mosa den med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar. Servera avokadon i kronärtskockorna med pumpakärnor på toppen.