Oftast kokar vi dem, en stor kastrull behövs och det blir lite klumpigt. Om ni steker dem i ugnen i stället gör ni det enkelt för er. Stekningen framhäver kronärtskockans nötsmak. Det här är tänkt som en god förrätt.
Kronärtskocka i ugn med avokado
Ingredienser (4 portion)
2 kronärtskockor (cirka 600 g)
2 avokado (300 g)
2 msk crème fraiche
1 skalad vitlöksklyfta
4 msk olivolja
salt och peppar
Till garnering
1 msk pumpakärnor
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Dela kronärtskockorna och lägg dem på en plåt. Strila över oljan, salta och peppra.
Tillred dem i ugnen cirka 1 timme. När ytterbladen lossnar utan för mycket motstånd är de färdiga. Gröp ur hålet i mitten med en sked.
Rosta pumpakärnorna hastigt i en stekpanna på medelvärme.
Gröp ur avokadon och mosa den med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar. Servera avokadon i kronärtskockorna med pumpakärnor på toppen.