
En smakrik pastasallad som passar bra på buffébordet. Kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen.
En smakrik pastasallad som passar bra på buffébordet. Kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen.
1 ½ dl färdig pesto
2 dl crème fraîche
4 dl gräddfil
600 g kokt farfalle (pastafjärilar)
600 g stekt kyckling i täringar
3 paket bacon skuren i mindre bitar och knaperstekt
1 purjolök strimmlad
2 röda paprikor skurna i mindre bitar
2 gula paprikor skurna i mindre bitar
250 g halverade körsbärstomater
300 g fetaost i tärningar
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
Blanda pesto, crème fraîche och gräddfil. Blanda med pastafjärilarna.
Lägg övriga ingredienser i en stor skål och blanda med pastan.
Servera med bröd och ett mjukt och bärigt rött vin.