Krämig pastasallad med kyckling

En smakrik pastasallad som passar bra på buffébordet. Kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen.

Ingredienser (10 portion)

1 ½ dl färdig pesto
2 dl crème fraîche
4 dl gräddfil
600 g kokt farfalle (pastafjärilar)
600 g stekt kyckling i täringar
3 paket bacon skuren i mindre bitar och knaperstekt
1 purjolök strimmlad
2 röda paprikor skurna i mindre bitar
2 gula paprikor skurna i mindre bitar
250 g halverade körsbärstomater
300 g fetaost i tärningar
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar

Tillagning

Blanda pesto, crème fraîche och gräddfil. Blanda med pastafjärilarna.

Lägg övriga ingredienser i en stor skål och blanda med pastan.

Servera med bröd och ett mjukt och bärigt rött vin.

You May Also Like

1.Annika

Älskar det här receptet, men jag brukar ta mer bacon istället för kycklingen! Ett vin som passar supert till är Conde Valdemar ca. 80 kr. Riktigt gott vin, min favorit!
2.Madde

Sååååååååååå gott!
3.sigge

ASSSÅÅ, LÖÖÖVE IT! Men jag kör halva receptet och utan bacon och utan gul paprika, det är oxå gott!


* = Obligatoriskt fält