Kräftkokt lax- och potatissallad

Kokt lax kan vara lite i tråkigaste laget, men kokar man den i denna lag med kräftkryddning så blir det garanterat mer spännade. Servera gärna med en yoghurtsås med dill och citron.

Ingredienser (4 portion)

4 portionsbitar laxfilé
Lag:
1 liter vatten
2 msk havssalt
1 msk socker
1 tsk hela anisfrön
1 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk dillfrön
2 dillkronor
Potatissallad:
1 huvud isbergssallad
4 kokta ägg
4 tomater
4 skalade kokta potatisar
4 salladslökar
havssalt
nymald svartpeppar

Tillagning

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den sjuda under lock i 10 minuter.

Ta bort lagen från värmen och lägg i laxbitarna. Låt ligga i under ca 20 minuter.

Strimla sallad, halvera tomater och ägg, klyfta potatisen och finhacka salladslöken. Krydda med salt och svartpeppar.

Fördela salladen på tallrikar och toppa med en laxbit.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält