
Kokt lax kan vara lite i tråkigaste laget, men kokar man den i denna lag med kräftkryddning så blir det garanterat mer spännade. Servera gärna med en yoghurtsås med dill och citron.
Kokt lax kan vara lite i tråkigaste laget, men kokar man den i denna lag med kräftkryddning så blir det garanterat mer spännade. Servera gärna med en yoghurtsås med dill och citron.
4 portionsbitar laxfilé
Lag:
1 liter vatten
2 msk havssalt
1 msk socker
1 tsk hela anisfrön
1 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk dillfrön
2 dillkronor
Potatissallad:
1 huvud isbergssallad
4 kokta ägg
4 tomater
4 skalade kokta potatisar
4 salladslökar
havssalt
nymald svartpeppar
Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den sjuda under lock i 10 minuter.
Ta bort lagen från värmen och lägg i laxbitarna. Låt ligga i under ca 20 minuter.
Strimla sallad, halvera tomater och ägg, klyfta potatisen och finhacka salladslöken. Krydda med salt och svartpeppar.
Fördela salladen på tallrikar och toppa med en laxbit.