Köttfärssoppa

God, nyttig och värmande höst- och vintersoppa.

Ingredienser (6 portion)

400 g nötfärs
1 stor riven morot
1 stor fint tärnad palsternacka
2 fint tärnade potatisar
1 hackad gul lök
smör
olivolja
8 dl vatten
1 tärning köttbuljong
1 burk krossad tomat
salt
creme fraiche
nymald svartpeppar
1 krm spiskummin
2 klyftor vitlök
5-6 stänk tabasco
1 krm cayennepeppar
1 liten burk kidneybönor

Tillagning

Fräs morot, palsternacka, potatis och lök i smör och olivolja. Lägg i en stor kastrull.

Fräs köttfärsen i smör och olivolja. Se till att hacka i sär den under tiden den bryns. Lägg köttfärsen i samma kastrull som grönsakerna.

Tillsätt buljongtärning, vatten, krossade tomater, pressad vitlök, spiskummin och cayennepeppar. Låt soppan koka ca 15 minuter. Tillsätt bönorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt, tabasco och eventuellt de andra kryddorna.

Servera med en klick creme fraiche och bröd.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält