Köttfärsbiffar med grönsakspuré

Att göra blomkåls- och broccolipuré istället för potatismos är inte bara gott utan även ett steg till bättre hälsa. Grönsakspurén har bättre inverkan på ditt blodsocker och gör dig mätt längre.

Ingredienser (4 portion)

1 blomkålshuvud
1 bunt broccoli
½ dl crème fraiche
salt och peppar
1 gul lök
1 morot
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl crème fraiche
2 msk smör
blandade gröna salladsblad, t.ex. rucola och maché
1 knippe färsk gräslök

Tillagning

Dela blomkålshuvudet och broccolin i buketter och koka tills de är mjuka, det tra cirka 5 minuter.

Häll av det mesta vattnet, spara lite att mixa med.

Mixa grönsakerna med lite av kokspadet med mixerstav eller i mixer.

Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.

Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till en jämn smet.

Forma åtta avlånga biffar.

Stek dem i smör i en stekpanna, 3-4 minuter per sida.

Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa grönsakspurén med klippt gräslök.

Fler liknande recept