Ett recept av Tomas Tengby.
Köttbullar med citron
Ingredienser (4 portion)
500 g nöt-, kalv- eller blandfärs
100 g parmesan eller pecorino
100 g ströbröd på färskt bröd
1-1 ½ dl finhackad bladpersilja
1 citron, finrivet skal och saft
salt
2 ägg
vetemjöl
olivolja
2 dl vitt vin
hett vatten
8 lagerblad
1 citron och lagerblad att dekorera med
Tillagning
Blanda färs, riven parmesan eller pecorino, ströbröd, persilja, citronskal och salt. Blanda sedan i äggen. Forma köttbullar och rulla dem i mjöl.
Stek köttbullarna i olja på medelvärme till fin färg. Tillsätt vinet och koka några minuter. Häll över hett vatten så att köttbullarna nästan täcks. Lägg i lagerbladen. Låt allt småputtra tills köttbullarna är färdiga och såsen tjocknat.
Tillsätt citronsaften och koka ett par minuter till.
Dekorera med citronskivor och lagerblad. Servera med färsk pasta.