Köttbullar med citron

Ett recept av Tomas Tengby.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

500 g nöt-, kalv- eller blandfärs
100 g parmesan eller pecorino
100 g ströbröd på färskt bröd
1-1 ½ dl finhackad bladpersilja
1 citron, finrivet skal och saft
salt
2 ägg
vetemjöl
olivolja
2 dl vitt vin
hett vatten
8 lagerblad
1 citron och lagerblad att dekorera med

Tillagning

Blanda färs, riven parmesan eller pecorino, ströbröd, persilja, citronskal och salt. Blanda sedan i äggen. Forma köttbullar och rulla dem i mjöl.

Stek köttbullarna i olja på medelvärme till fin färg. Tillsätt vinet och koka några minuter. Häll över hett vatten så att köttbullarna nästan täcks. Lägg i lagerbladen. Låt allt småputtra tills köttbullarna är färdiga och såsen tjocknat.

Tillsätt citronsaften och koka ett par minuter till.

Dekorera med citronskivor och lagerblad. Servera med färsk pasta.

Fler liknande recept